Hautaustoimistopalvelu Turku   

Hautaustoimistopalvelut Turku, Kaarina ja lähialueet. Vaikka hautaustoimistomme sijaitsee Kaarinassa, palvelemme asiakkaita kokonaisvaltaisesti myös Turun alueella. Vainajan kotipaikkakunta ei ole sidoksissa siihen, minkä hautaustoimiston palveluja omaiset ovat oikeutettuja käyttämään.

Tarjoamme asiakkaillemme täyden palvelun hautaustoimiston palvelut, kuten asiantuntevan asiakaspalvelun, vainajan kuljetukset, surukukat, hautakivet sekä muut hautausjärjestelyt joustavasti Turun alueelle.

Surun hetkellä voitte tukeutua siihen, että Kaarinan hautaustoimisto hoitaa kaikki käytännön järjestelyt luottamuksella, ammattitaidolla ja huomaavaisella otteella.

Kukkalaitteet hautajaisissa Turussa - hautaustoimisto Turku

Vainajan kuljetukset Turku ja sen ympäristössä​

 

Kaarinan hautaustoimisto hoitaa vainajan kuljetusta Turussa, Kaarinassa ja lähikunnissa. Huolehdimme kuljetuksista vainajaa, sekä omaisia kunnioittaen. Lisäksi järjestämme tarvittaessa kuljetukset kaikkialle Suomeen ja ulkomaille

Hautaustoimisto Turku hautaustoimisto Turku

Hautaustoimistopalvelut Turku ja Kaarina

 

Tarjoamme kattavaa palvelua kaikkiin hautausjärjestelyihin liittyvissä asioissa Turun ja Kaarinan seudulla.  Autamme asiakkaitamme järjestämään toiveiden mukaiset hautajaiset.  

HautaustoimistoTurku

Miksi valita auktorisoitu hautaustoimisto

 

Hautaustoimistomme on auktorisoitu hautaustoimisto, joka tarjoaa laadukasta palvelua Turussa ja Kaarinassa. Vaikka kotipaikkamme on Kaarina niin palvelemme koko Turun alueella. 

Auktorisoitu hautaustoimisto 

Ohjeita hautausta järjestävälle

Hautausjärjestelyihin ryhtyminen on monesti asia, josta omaisella ei ole aiempaa kokemusta ja johon liittyy paljon kysymyksiä. Hautaustoimistot ovat alan asiantuntijoita joiden tehtäviin kuuluu auttaa ja neuvoa omaisia näissä tilanteissa. Tässä muutamia perusseikkoja, helpottamaan hautausprosessin alkuun saattamista.

Missä vaiheessa hautajaisjärjestelyihin voi ryhtyä?

Hautausjärjestelyihin voi ryhtyä siinä vaiheessa kun voimat siihen riittävät. Mitään vainajaa koskevia papereita ei tarvitse olla vielä valmiina tai mahdollista oikeustieteellistä-/lääketieteellistä kuolemansyyn selvitystä suoritettuna, jotta prosessin voi käynnistää. On siis aivan luvallista kerätä päivä tai pari ajatuksiaan ennen kuin ottaa yhteyttä hautaustoimistoon. Jos taas järjestelyjen alkuun saattaminen mahdollisimman pian tuntuu paremmalta ratkaisulta, on sekin täysin sallittua. Mikäli vainaja on laatinut toiveistaan Hautausjärjestelyni-vihkosen, hautaustestamentin tai muun ohjeistuksen, tulee ne ottaa esille ja lähteä noudattamaan niihin kirjattuja ohjeita.

Kuka voi järjestää hautajaiset?

Hautaustoimilaissa säädetään oikeudesta huolehtia hautausjärjestelyistä. Hautausjärjestelyihin voi ryhtyä vainajan eloonjäänyt puoliso tai kuolinhetkellä vainajan kanssa avioliitonomaisissa olosuhteissa yhteisessä taloudessa jatkuvasti elänyt henkilö sekä lähimmät perilliset, esimerkiksi lapset tai sisarukset. Järjestelyihin voi myös ryhtyä tietty henkilö, jonka vainaja on eläessään tähän toimeen nimennyt. Mikäli vainajalla ei ole ketään omaista/muuta läheistä joka hautausta voisi tai haluaisi järjestää, toimii tilaajana viranomainen.

Millaiset hautajaiset voidaan järjestää?

Hautajaiset järjestetään aina vainajan uskontoa/elämänkatsomusta kunnioittaen ja hänen jälkeensä jättämiä toiveita noudattaen. Tärkeintä on tehdä hautaustilaisuudesta vainajan näköinen ja häntä arvostava. Jos vainaja on eläessään laatinut esimerkiksi Hautausjärjestelyni-vihkosen, käytetään sitä ohjeena kun asioita lähdetään sopimaan. Jokaisella ihmisellä on oikeus tulla haudatuksi oman uskontonsa tai elämänkatsomuksensa tapojen mukaisesti, mikäli omaisilla ei ole tarkkaa käsitystä siitä miten näissä tilanteissa toimitaan, on hautaustoimiston henkilökunta apuna ja neuvoo käytännön asioissa, tapojen noudattamisessa sekä oikeiden toimittajien paikalle saamisessa. Keskeisimpiä valintoja kaikissa hautausjärjestelyissä ovat hautausmuoto, hautaustilaisuuden toimittamispaikka ja hautapaikka. Hautausmuodot ovat joko arkkuhautaus tai tuhkaus ja riippumatta siitä mitä hautausmuotoa noudatetaan, tarvitaan aina arkku, myös suoratuhkauksessa. Tuhka voidaan haudata joko hautausmaalle, omalle maalle/vesialueelle tai kaupungin/valtion määrittämille metsä-/vesistöalueille.

Mitä hautaustoimistoa voin käyttää?

Omaisilla/hautausta järjestävällä on oikeus käyttää haluamaansa hautaustoimistoa riippumatta siitä missä vainaja on ollut kirjoilla, missä hautaustilaisuus järjestetään, kuka vainajan on kuljettanut menehtymispaikalta vainajiensäilytykseen tai missä hautausta järjestävät asuvat. Mikäli vainaja on eläessään laatinut hautaustestamentin tai tehnyt ennakkosopimuksen tietyn hautaustoimiston kanssa, tulee tätä määräystä/sopimusta noudattaa.

Mitä materiaaleja arkuissa ja uurnissa käytetään?

Arkuissa ja uurnissa saa käyttää vain sellaisia materiaaleja jotka kuormittavat luontoa mahdollisimman vähän, näin ollen ekologisuus automaattisesti on keskeinen osa valintoja. Kaikissa arkuissa on aina puurunko, myös kangasverhoilluissa. Kankaat ovat puuvillaa, pellavaa ja muuta luonnonkuiduista valmistettua

materiaalia. Uurnia koskevat samat ohjeet ekologisuudesta, eli sallitut materiaalit ovat puu, savi, biomassa, hiekka, puuvilla- ja pellavakangas.

Kuka vastaa hautajaisten kustannuksista?

Hautauskulut maksetaan ensisijaisesti vainajan varoista/vainajan tililtä ja hautaukseen liittyvillä laskuilla on etusija muihin mahdollisiin laskuihin verrattuna. Kuolinmerkinnän kirjauduttua virallisien tahojen kuten pankin tietoihin, vainajan tili poistuu verkkopalvelusta eikä sieltä voi suorittaa käteisnostoja, laskujen maksu kuitenkin onnistuu pankissa. Yksikin pesän osakas voi yksin maksaa vainajalle kuuluvia laskuja kuolinpesän pankkitileiltä. Mikäli vainaja on ollut varaton, on omaisilla oikeus hakea sosiaalitoimelta täydentävää toimeentulotukea hautauskuluihin. Kyseessä ei siis ole hautausavustus vaan toimeentulotuki eli viimesijainen toimeentulon turva, jolla välttämättömiä hautaamiseen liittyviä kustannuksia voidaan kattaa.